اصول دعوت به نماز ۴ ؛ اصل استدلال و منطق
? «وَ إِذْ قالَ لُقْمانُ لاِبْنِهِ وَ هُوَ يَعِظُهُ يا بُنَيَّ لا تُشْرِكْ بِاللَّهِ إِنَّ الشِّرْكَ لَظُلْمٌ عَظيم» (لقمان : 13)
? اصل چهارم در دعوت به نماز، اصل استدلال است، یعنی از لحاظ عقلی او را قانع کنیم و به شبهات و سؤالات او پاسخ مناسب بدهیم. «إِنَّ الشِّرْكَ لَظُلْمٌ عَظيم»
? حضرت لقمان بعد از اینکه می فرماید به خدا شرک نورز، دلیل آن را نیز بیان می کند که شرک ظلم بزرگی است. (انَّ در بسیاری از آیان قرآن بیان دلیل و علت است)
? در قرآن در کنار دعوت به نماز دلیلش را هم می آورد که نماز از گناه نهی می کند: «إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهى عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْكَرِ» (عنكبوت : 45)
? می پرسند چرا نماز را عربی بخوانیم؟
1. در اسلام اصول دین داریم و فروع دین.
اصول دین تقلیدی نیست و بایستی هر کس با دلیل عقلی بپذیرد. اگر اصول دین را پذیرفتیم دیگر لازم نیست دلیل و مدرک تمام دستورات فروع دین مثل نماز را بدانیم، چون در اصول دین، خدا را حکیم دانستیم که دستور بدون دلیل و بی فایده نمی دهد. حالا اگر او برای تک تک دستوراتش دلیل و فایده ای ذکر نکرد، باز هم به او اعتماد می کنیم. مثل پزشک متخصصی که می دانیم تمام دارو های او فایده دارد و اگر او برای تک تک داروهایش دلیل و فایده ذکر نکرد قبول می کنیم.
2. واژه های عربی معادل فارسی ندارند، پس بایستی به همان واژه ها بخوانیم تا دقیقاً همان مفهومی را در جملات خود برسانیم که خدا از ما خواسته است.
#عطر_بهشت
#استاد_علی_اکبر_وحیدی
? مرکز تخصصی نماز ?
@namazmt