با فرزندان کاهل نمازم چیکار کنم؟
1. شما ابتدا با عمل خود آنها را تشویق به نماز كنید یعنی خودتان نمازتان را سر وقت بخوانید و سایر احكام واجب را به همین صورت انجام دهید و با عمل به دستورات الهی آنها را دعوت به كارهای خوب و انجام وظایف شرعی كنید.
در ضمن معاشرت با خانواده های متدین و ایجاد روابط خانوادگی با آنها و ارتباط دادن فرزندان با دوستانی مذهبی می تواند در این زمینه موثر باشد.
2. با مهربانی آنها را به نماز خواندن دعوت كنید و با آنها بگونه ای رفتار كنید كه احساس اجبار و یا فشار نكنند.
3. در صورت همكاری با شما ولو یک گام،آنها را مورد تشویق قرار دهید. اگر حتی یک بار هم دو ركعت نماز خواند سعی كنید آنها را تشویق كنید.
4.آنها را سرزنش و توبیخ نكنید (به خصوص در برابر خویشان و دوستان) و از جر و بحث و مجادله با آنها بر سر نماز خواندن پرهیز كنید.
5. هر شخصى يک نقطه پذيرش و به قول معروف «رگ خوابى» دارد، سعى كنيد اين رگ خواب و نقطه پذيرش را به دست آوريد و از اين كانال وارد شويد و هدف خود را تعقيب كنيد و لذا به صرف اين كه بايد شخصى را هدايت كرد بسنده نكنيد بلكه با مطالعه بر روى خصوصيات وى؛ راه نفوذ در او و جلب نظر او را به دست آوريد سپس زير بناهاى فكرى وی را مورد بررسى قرار داده و در اصلاح آن بكوشيد.
6. سفرهاى زيارتى و درک فضاهای معنوی مىتواند در تغيير رفتار ايشان نقش مؤثرى داشته باشد. بنابراين سعى كنيد زمينه مسافرت های زيارتی را در زندگي او ايجاد كنيد
7. ایجاد تغییر و اصلاح رفتار به صورت ناگهانی بسیار دشوار است بنابراین باید صبر و تحمل خود را افزایش دهید تا به تدریج و آهسته آهسته رفتار او را نسبت به نماز و عبادات اصلاح كنید.
8. در نهایت همانطور که بیان کردیم ضمن اینكه نقاط مثبت آنها را در نظر می گیرید به گونه ای عمل كنید كه علاقه آنها به نماز خواندن بیشتر شود نه اینكه خدای ناكرده رفتارهای شما موجب شود كه آنها كلا نسبت به نماز خواندن احساس تنفر پیدا كنند و به یک باره نماز خواندن را كنار گذارد.
موفق باشید.