حکم تولید پوشاک نازک و بدن نما
از جمله امورری که نقش بسیاری در فرهنگ جامعه و نشان از سبک زندگی افراد دارد را می توان به نوع پوشش افراد اشاره داشت، لذا افرادی که در تولید پوشاک و لباس مشغول هستند به این نکته باید واقف باشند که محصولات آنها بر زندگی تمام مردم جامعه تاثیرگذار است، لذا سزاوار است که از تولید لباس هایی که با فرهنگ ملی و دینی ما مناسبت ندارد اجتناب کنند. البته به این نکته نیز باید توجه داشت که بنابر منابع روایی شیعه، اگر این عمل تولید کنندگان باعث فساد در افراد شود، خود فرد تولید کنند نیز در گناه آنها شریک می باشد.
امیرالمومنین علی(علیه السلام) در روایتی می فرمایند:
«کسیکه به کار جمعیتی راضی باشد، همچون کسی است که در آن کار دخالت دارد؛ منتها کسی که در کار باطل دخالت دارد، دوگناه میکند: گناه عمل، گناه رضایت» [1]
سوال: آیا تولید لباس های نازک و بدن نما اشکال دارد؟
جواب: اگر مفسده داشته باشد، مثلا نوعا موجب تحریک شهوت نامحرم شود و فرهنگ غربی و بیگانه را ترویج و تبلیغ کند جایز نیست. [2]
پینوشت:
1). «الرَّاضِي بِفِعْلِ قَوْمٍ كَالدَّاخِلِ مَعَهُمْ فِيهِ وَ عَلَى كُلِّ دَاخِلٍ فِي بَاطِلٍ إِثْمَانِ إِثْمُ الْعَمَلِ بِهِ وَ إِثْمُ الرِّضَا بِه»، شيخ حر عاملى، وسائل الشيعه، مؤسسه آل البيت عليهم السلام، قم، چاپ: اول، 1409 ق، ج1، ص43.
2). جامع الاحکام، آیت الله صافی گلپایگانی، ج2، ص181، س1732 و استفتای ایمیلی از دفتر آیت الله شبیری(کد استفتاء:27956)، 1394/12/18. استفتائات جدید آیت الله مکارم شیرازی، ج1، ص534ٍ، س1758.