در محیط ما احساس حقارت نسبت به غرب خیلی بالاست
دکتر مهدی گلشنی:
⭕️ در محیط ما احساس حقارت نسبت به غرب خیلی بالاست
➖یکی از دلایل عدم توجه به نوآوری و رفع نیازهای ملی، ضعف هویت دینی ـ ملی در جوانان ما و برخی از اساتید ماست. در محیط ما احساس #حقارت نسبت به غرب خیلی بالا است و تا این مساله حل نشود ما در علم پیش رو نخواهیم بود. فقط همت می خواهد تا در اندک مدتی در سطح بالای علم قرار گیریم.
⭕️ تزکیه اخلاقی در اغلب دانشگاه ها فراموش شده است
علم معنای خودش را در محیط ما از دست داده است و صرفاً به ابزاری برای درآمد و مقام تبدیل گشته و برخلاف تاکیدی که در دین ما در مورد توام بودن علم آموزی با تزکیه شده، #تزکیه اخلاقی در دانشگاه های ما، صرف نظر از بعضی استثنائات، فراموش شده است.
➖معیارهای حاکم بر آموزش علمی ما معیوب هستند هم در مورد ارزیابی کار اساتید و هم در مورد ارزیابی کار دانشجویان. ارزیابی کار اساتید عمدتاً بر اساس #چاپمقاله، مخصوصاً در مجلات نمایه شده در پایگاه هائی نظیر ISI#، صورت میگیرد، اما این گونه مجلات کارهایی را که در جهت رفع نیازهای داخلی ما می شود چاپ نمی کنند.
➖ رواج #مقالهمحوری در دانشجویان نخبه آنها را از ورود به مسائلی که در علم مرزشکن هستند باز میدارند.
?مقام معظم رهبری هم فرموده اند «تحقیقات ما باید هدفمند باشد و هدف پژوهش هم باید شامل دوچیز باشد: یکی رسیدن به #مرجعیتعلمی و حضور در جمع سرآمدان علم و فناوری، دوم #حلمسائل کنونی و آینده کشور. اینها با هم منافات هم ندارد.» اما مقاله محوری، این دو هدف بسیار مهم را به کنار رانده است.
متنکاملگفتگو:?