درگذشت محقق
▪️ بسم الله الرحمن الرحیم
? مروری بر زندگی حجتالاسلام والمسلمین دکتر احمدی (بهمناسبت درگذشت)
? سال ۳۶ با علامه طباطبایی آشنا شد و از سال ۳۹ در محافل خصوصی علامه، در کنار جمعی محدود، مانند حضرات آیات حسنزاده آملی، جوادی آملی، انصاری شیرازی، و ابراهیم امینی حضور داشت.
? در سال ۱۳۴۱، تحصیل در دانشگاه را نیز آغاز کرد و فلسفهی غرب را آموخت. در سال ۴۵ لیسانس گرفت و یک سال بعد، فوق لیسانس و بعد هم در مقطع دکترا به تحصیل پرداخت. در این مدت، نظرات فیلسوفان غرب و پرسشهای آنها را با علامه طباطبایی در میان میگذاشت و پاسخ میطلبید.
? در فلسفه کتابهایی از دکارت و کانت را ترجمه کرد. کتاب محققانهی «بنمایههای شناخت» را نیز به رشته تحریر درآورد.
? اگرچه دیگر به حوزه نرفت و رخت خود را در دانشگاه انداخت، اما همچنان دلبستهی محافل علامه طباطبایی بود و پنجشنبه و جمعهها را به قم میرفت و در محضر علامه حاضر میشد و فلسفه و عرفان میآموخت و معتقد بود که نقش علامه در وجودش آنچنان تأثیری دارد که زرق و برق دانشگاه و برخی محیطهای آنچنانی، تأثیر چندانی در وی ندارد.
? علاقه به عرفان، او را به محفل درسی امام خمینی نیز کشانده بود. او برای نخستین بار با یکی از دوستانش به نماز جماعت امام خمینی در محله یخچال قاضی رفته بود. از همانجا شیفتهی امام شد و پای درس ایشان نیز حضور یافت و معتقد بود که امام خمینی به پشتوانهی عرفانش بود که توانست قیام کند.
? در سال ۵۶ که برای همراهی علامه طباطبایی در سفر درمانی به انگلیس رفته بود، از علامه میپرسد که شما در نوشتههایتان خیلی به اروپا تاختهاید؛ اگر قبلاً آمده بودید و نظم و انضباط اینجا را دیده بودید، آیا اینقدر به اینها میتاختید؟ علامه پاسخ میدهد که خیر.
? به پیروی از علامه، معتقد بود اگر کسی بخواهد اسلام را در اروپا و در مغرب زمین معرفی کند، باید از طریق عرفان وارد شود؛ نه از طریق فقه. چون به تعبیر علامه، عرفان فراتر، جذابتر و ریشهدارتر از فقه است.
? به امر امام و علیرغم میلش در شورای عالی انقلاب فرهنگی عضو شد و در سال ۶۴ نیز برای توسعه علوم انسانی اسلامی در دانشگاه، سازمان انتشارات سمت را تأسیس کرد و تا آخر نیز در این دو مسئولیت، مشغول خدمت بود. در دوره هفتم مجلس نیز، نماینده بود اما بعداً ادامه نداد.
? با تصرف و تلخیص. متن کامل: mobahesat.ir/16314
✍ سید هادی طباطبایی
دانشپژوهان: @Dph110
با تأسف و تأثر خبر درگذشت روحانی عالیقدر و دانشمند جناب حجةالاسلام آقای دکتر احمد احمدی رحمةاللهعلیه را دریافت کردم. عمر با برکت این دانش آموختهی فاضل حوزه و دانشگاه یکسره در خدمت علم و تحقیق و تربیت جوانان جویای علم بوده است. مسئولیتهای مهم این عنصر خدوم و پر کار در مسائل دانشگاهی در دوران انقلاب و جمهوری اسلامی فصل درخشانی از زندگی ایشان است. عضویت دهها ساله در شورای عالی انقلاب فرهنگی، ایجاد و ادارهی مؤسسهی سمت، مدیریت بخشهای مهم و حساسی از مجموعهی دانشگاهی کشور، بخشهای برجستهئی از این دوران است. اینجانب درگذشت این مرد انقلابی و وفادار را به خاندان و فرزندان محترم و همکاران و شاگردان و دوستان ایشان تسلیت عرض میکنم و رحمت و مغفرت الهی را برای آن مرحوم مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
۱۹ خرداد ماه ۱۳۹۷
@Khamenei_ir
✍ پیام آیتاللهالعظمی سبحانی درپی درگذشت حجةالاسلام والمسلمین احمد احمدی
بسمه تعالی
درگذشت انسان وارسته محقق سخت کوش، خدمتگزار صدیق فرهنگ اسلامی یعنی حجةالاسلام والمسلمین آقای دکتر احمد احمدی را با کمال تأسف دریافت نمودم. فقید سعید عمر گرانبهای خود را در مسائل علمی و تألیف کتابهای مفید و سودمند برای نسل جوان و دانشگاهیان صرف نموده، و در این مورد زحمات شایان تقدیری کشیده است.
درگذشت این عالم ربانی را به حوزههای علمیه و جامعه دانشگاهیان بالاخص به خانواده آن مرحوم تسلیت گفته و برای روح والای او علو درجه و برای بازماندگان صبر جمیل از درگاه الهی خواستارم
قم-جعفر سبحانی | ۱۳۹۷/۰۳/۱۹
@HawzahNews