رابطه متقابل دین و سلامت
? دین مبین اسلام، کامل ترین آیین الهی است و برای همه ساحت ها و ابعاد وجودی انسان (اعم از جسم و روح) برنامه های جامعی دارد. انسان متدین نیز، با عمل به آموزه های این دین آسمانی، روشی را در زندگی خود می پذیرد که تامین کننده سلامت جسم و روحش باشد.
? براساس تحقیقات اندیشمندان، تعهد و عمل افراد جامعه به دین، نقشی مهم در تحقق جامعه سالم و دور از بیماری ها دارد. طبق این پژوهش ها، هر اندازه توجه به مبانی دینی در زندگی افراد نقش بیش تری داشته باشد، بیماری ها و مشکلات جسمی، اضطراب، افسردگی و ناسازگاری اجتماعی کاهش می یابد.
? انسان متدین با جهان بینی الهی و داشتن معرفت و ایمان بپروردگار، افزون بر نداشتن بیماری، عملکردی مناسب و تفری خلاق و اخلاق و رفتاری طبیعی دارد و می تواند در جامعه فعالیتی ثمر بخش و مفید داشته باشد؛ روابطش با دیگران منطقی است و می تواند با سختی ها و بیماری ها مبارزه و در برابر ناملائمات، مقاومت و ایستادگی کند و به افراد جامعه نیز یاری رساند.
? در سال های اخیر، نقش دین و معنویت در سلامت افراد، مورد توجه محققان قرار گرفته است. پیچیدگی جامعه مدرن، مشکلات روز افزون و تغییر شیوه های زندگی، سبب شده است تا احساس نیاز به دین و معنویت بیش تر گردد، حتی در جوامع مادّی نیز، مردم به معنویت گرایش پیدا کرده اند.
? به اعتقاد پژوهشگران، شیوه های درمانی موجود، برای بهبود سلامت جوابگو نیست، بلکه اعتقادات دینی و عمل به دستور های الهی، به گونه ای چشم گیر بر سلامت افراد اثر می گذارد. دینداری، زمینه ساز انتخاب روش خاص در زندگی می شود که بر جسم و روح فرد تاثیر می گذارد.
? ایمان به حقایق آسمانی و امیدواری به لطف پروردگار، با انگیزه افزایی در بیمار، او را به مقابله با مشکلات و بیماری ها فرا می خواند و در جهت تامین سلامتی جسم و روح یاری می کند.
? منبع: کتاب طب اسلامی، مبانی و اصول، دکتر علی رضایی بیرجندی،ص۴۰.
#مقالات
? برگرفته از:
? ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
? sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw