عقايد مورد پسند
?حضرت عبدالعظيم عليه السلام مي گويد: محضر آقای خودم امام علی النقی الهادی عليه السلام رسيدم. همين كه چشمش به من افتاد فرمود: خوش آمدی ای اباالقاسم! تو به راستی دوست ما هستی.
?عرض كردم: فرزند رسول خدا! می خواهم دين خود را بر شما عرضه كنم. چنانچه اين اعتقاد من مورد پسند شماست در آن ثابت قدم باشم تا بميرم. فرمود: بگو!
?عرض كردم: من معتقدم كه خدای تبارك و تعالی يگانه است و مانند او چيزی نيست و از حد ابطال و تشبيه بيرون است (خارج از حد نفی خدا و تشبيه او به موجودات است). جسم، صورت، عرض و جوهر نيست؛ بلكه او پديد آورنده جسمها و صورتگر صورتها و آفريننده همه عرض و جوهر است و آفريدگار و مالك هر چيز است و معتقدم به اين كه محمد صلی الله عليه و آله بنده و پيامبر او و خاتم انبيا است و بعد از او پيغمبر تا روز قيامت نيست و شريعت او پايان همه شريعت هاست و پس از شريعت او شريعتی نيست و معتقدم كه امام، جانشين و پيشوای بعد از او امير المؤمنين علی بن ابيطالب عليه السلام است و پس از او امام حسن عليه السلام و بعد از او امام حسين عليه السلام و بعد علی بن الحسين عليه السلام سپس محمد بن علی عليه السلام پس از آن جعفر بن محمد عليه السلام بعد از آن موسی بن جعفر عليه السلام و بعد علی بن موسی عليه السلام سپس محمد بن علی عليه السلام و بعد شما ای سرور من امام می باشيد.
?آن گاه حضرت فرمود: پس از من فرزندم حسن است. چگونه خواهد بود حال مردم نسبت به جانشينی او؟ عرض كردم: مگر چطور می شود سرورم؟! فرمود: به خاطر اينكه جانشين فرزندم، ديده نخواهد شد و بردن نام مخصوص او (م ح م د) جايز نيست تا آن گاه كه ظهور كند و زمين را پر از عدل و داد نمايد پس از آنكه پر از ظلم و جور شده باشد.
?عرض كردم: به امامت ايشان هم اقرار می كنم و می گويم دوست آنها دوست خدا و دشمن آنها دشمن خداست نيز می گويم معراج حق است. سؤال در قبر حق است. بهشت و جهنم حق است. صراط حق است و ميزان حق است. روز قيامت خواهد آمد و شكی در آن نيست و خداوند مردگان را زنده می كند اعتقاد دارم عملهای واجب بعد از ولايت و دوستی شما، نماز و زكات و روزه و حج و جهاد و امر به معروف و نهی از منكر است.
?امام هادی عليه السلام فرمود: ای اباالقاسم (كنيه حضرت عبدالعظيم)! به خدا سوگند، اين است همان دينی كه خداوند برای بندگانش پسنديده و بر اين اعتقاد پابرجا باش! خداوند تو را بر گفتار استوار و محكم در دنيا و آخرت ثابت قدم بدارد.
? بحار ج 3، ص 268، ج 36 ص 412 و ج 69، ص1