فرهنگ_کتابخوانی با جشنواره و مسابقه شکل نمیگیرد»
ما همیشه باید فرصتی برای اوقات فراغت در نظر بگیریم. کسی که به لحاظ اقتصادی مجبور است دو یا سه شیفت در روز کار کند دیگر فرصتی برای مطالعه ندارد و وقتی حرف از فرهنگسازی میزنیم به تمام اینها برمیگردد. باید شرایطی را ایجاد کرد که افراد فرصت و امکان مطالعه در طول روز را داشته باشند. در این حوزه و در حوزه فرهنگسازی رادیو و تلویزیون و مدارس نقش موثری دارند. مثلا اینکه فلان کتاب را به مسابقه میگذارند و در مقابل آن جوایز اهدا میکنند، جواب نمیدهد. نمیشود که مطالعه را بهوسیله وعدههای مادی در افراد تقویت کرد. ما باید برسیم به اینجا که انسان برای کاملشدن از نظر دین و اخلاق و علم باید در پرتو مطالعه به آنجا برسد.
?حجتالاسلام مصطفیپور ضمن اشاره به آیهای از قرآن در ارتباط با نیاز دائمی انسان به یادگیری میگوید: پیامبر(ص) در مقام دعا به خداوند میگوید: خدایا «رَّبِّ زِدْنِی عِلْمًا» پروردگارا بر دانشم بیفزای و خدا هم میفرماید: «… وَلَا تَعْجَلْ بِالْقُرْآنِ مِن قَبْلِ أَن یُقْضَى إِلَیْکَ وَحْیُهُ وَقُل رَّبِّ زِدْنِی عِلْمًا؛ در [خواندن] قرآن پیش از آنکه وحى آن بر تو پایان یابد شتاب مکن و بگو پروردگارا بر دانشم بیفزاى».(طه/ ۱۱۴) پس انسان دائم نیاز به افزایش علم و مطالعه دارد و اگر میخواهیم که به این درجه برسیم باید آن فرهنگ در جامعه ایجاد بشود و فرهنگسازی هم زمانی تحقق پیدا میکند که ما نیاز پیدا بکنیم به علم جدید و آگاهی جدید.
?وی میافزاید: از قدیم گفتهاند که انسان بیسواد کور است و قرآن میگوید برای اینکه بتوانی این کوری را از بین ببری باید #مطالعه کنی و بیاندیشی.
?درباره کتابهای مورد مطالعه افراد برای مطالعه نمیشود نسخهای کلی نوشت و بستگی به موضوع مورد نیاز دارد. مثلا امام(ره) فرمود: با توجه به گستره وسیعی که دارد کتابهای #شهید_مطهری را بخوانید که اعتقادات، اخلاق، تاریخ و پاسخ به مسائل زمان را دربر دارد.
منبع: خبرگزاری ایکنا
⬅ادامه دارد..
?کانال«پاتوق معرفی کتاب»?
@book_room