مطالعه ازدیدگاه اسلام وقرآن
«معانی اصطلاحی کتاب در قرآن»
?قرآن کریم در مورد «کتاب» معانی اصطلاحی مختلفی را اطلاق کرده است؛
۱- کتب شرایع دین: «تِلْکَ آیَاتُ الْکِتَابِ وَ قُرْآنٍ مُّبِینٍ؛ این است آیات کتاب [آسمانى] و قرآن روشنگر» (حجر/۱)
۲- کتبی که اعمال بندگان را ثبت و ضبط میکند: «هَذَا کِتَابُنَا یَنطِقُ عَلَیْکُمْ بِالْحَقِّ إِنَّا کُنَّا نَسْتَنسِخُ مَا کُنتُمْ تَعْمَلُونَ؛ این کتاب ما است که بحق با شما سخن میگوید (و اعمال شما را بازگو میکند)؛ ما آنچه را انجام میدادید مینوشتیم». (الجاثیه/ ۲۹)
۳- کتبی که جزئیات نظام هستی و حوادث واقعه را ثبت و ضبط میکند؛ «وَمَا یَعْزُبُ عَن رَّبِّکَ مِن مِّثْقَالِ ذَرَّةٍ فِی الْأَرْضِ وَلَا فِی السَّمَاءِ وَلَا أَصْغَرَ مِن ذَٰلِکَ وَلَا أَکْبَرَ إِلَّا فِی کِتَابٍ مُّبِینٍ؛ هم وزن ذره اى نه در زمین و نه در آسمان از پروردگار تو پنهان نیست و نه کوچکتر و نه بزرگتر از آن چیزى نیست مگر اینکه در کتابى روشن [درج شده] است».(یونس/ ۶۱)
?قرآن تا اندازهای برای کتاب و کتابخوانی اهمیت قائل است که آن را وسیله و معیاری برای تقسیم جوامع میداند. قرآن همه افراد بشر را به دو گروه بر پایه کتاب تقسیم میکند. گروه اول کسانی که کتاب به آنها نازل شده و اهل کتاباند و گروه دوم کسانی که اهل کتاب نبوده و از آنها به عنوان امی یاد میشود؛ «… و قل للذین اوتوا الکتاب و الامّیین؛ به آنان که به آنها کتاب داده شده است و به امیها بگو… ».( آل عمران/ ۲۰)
منبع: خبرگزاری ایکنا
⬅ادامه دارد..
?کانال«پاتوق معرفی کتاب»?
@book_room