عصر زندگی
کتــابی در موضوع مهدویت و عصر ظهور
این کتاب، اثر محمد حکیمی است، که نگاهی بدیع و کاربردی به موضوعات و مسائل مهدویّت دارد. نویسنده کوشیده مباحث را به صورت تحلیلی، با کمک گرفتن از آیات و روایات، تبیین و تفسیر کند.
ایشان با بهرهگیری از حدود سیصد آیه و روایت، مخاطب را به تأمل بیشتر در آیات و روایات فرا می¬خواند. عصر
زندگی می¬کوشد با تحلیلهای مناسب، به بعضی از بیماریها و آفتهای اخــلاقی و مشکــلات و لغــزشهای جریــانهــای سیــاسی، اجتمـاعی و اقتصــادی پیش از ظـهور پــرداخته و علت پیدایش و راه بر طرف شدن آنها را تــوضیح دهد. نویــسنده به دنبال گشودن دریچة امید برای بشریتِ گرفتار یأس و سرخوردگیها است که با ظهور مهدی موعود (عجل الله تعالی فرجه الشریف) تحقق خواهد یافت وبرای این کار، مطالب ارزشمندی ارائه می¬دهد.
نویسنده نــام کتاب خود را از این رو عصر زندگی نهاده، چون معتقد است، هنوز زمان زندگی حقیقی فرا نرسیده است؛ چه این که زمین هیچگاه عدالت اجتماعی و اقتصادی به خود ندیده و همة انسانها تربیت درستی نیافتهاند و همة تواناییهای آنهــا بــروز پیدا نکرده است و نابسامانیها هرگز از زندگی انسان رخت بر نبسته است. اما روزگاری که سرخوردگیها و نابسامانیها برچیده شود، آن دوران زمان مهدی آل محمد (علیهم السلام) خواهد بود.
برخی عنوانهای بخشهای کتاب بدین قرار است:
عدالت اجتماعی؛ در سایة شمشیر؛ تدارک جنگ و تربیت جنگاوران؛ سازش ناپذیری؛ تصحیح انحرافهای فکری؛ وحدت عقیدتی و مرامی؛ رفاه اقتصادی؛ مساوات؛ حاکمیت فرا گیر جهانی؛ حکومت مستضعفان؛ آیین و روش جدید؛ رشد عقلی وتکامل علم؛ امنیت اجتماعی؛ رشد تربیت انسانی؛ اصول بیعت و ….
در بخشی از کتاب میخوانیم:
از اقدامــات مهمّ امــام، تصحیح انحراف¬هایی که به مرور ایام در تفسیر احکام و توجیه مبانی دین روی داده و حذف برداشتهای غیر اسلامی و نادرست است که به نام اسلام به اذهان القا شده و در مبانی دین تحریف معنوی یا موضعی پدید آورده است. کوشش امام و رسالت او، تطبیق درست و دقیق تعالیم قرآن، بر مسائل حیات بشری و مشخص کردن حد و مرزهای واقعی احکام اسلام است؛ به گونهای که توجیه و تأویل بردار نباشد و مانع هر گونه انحراف و کژی و بد آموزی شود. دگروار تفسیرکردن تعالیم اسلامی، منحصر به احکام فرعی و فقهی و مسائل اجتماعی و اقتصادی نیست؛ بلکه اصول دین نیز مشمول این جریان است.
- - -
منبع نرم افزار دانشنامه مهدویت