مجاهده اقتصادی در اندیشه و سیره عالمان شیعه در تاریخ معاصر ایران
مؤلفهها و الزامات اقتصاد مقاومتی از دیدگاه مقام معظم رهبری شامل استفاده از کالای داخلی و پرهیز از کالای خارجی، کارآفرینی و حمایت از تولید داخلی، مردمی کردن اقتصاد، قناعت و پرهیز از تجملگرایی، جلوگیری از خروج سرمایه ملی و افزایش ثروت و سرمایه داخلی هستند؛ چراکه همواره سلطه اقتصادی پیشزمینه سلطه سیاسی و سرانجام استعمار ملتها بوده است. نمونهای از این قاعده کلی را میتوان در کشور هندوستان یافت.
? کمپانی هند شرقی که نخست به منظور تجارت با هندوستان وارد این کشور شد، با بهدست گرفتن شریانهای اقتصادی این کشور، زمینه را برای سلطه اقتصادی و سپس سلطه سیاسی و سرانجام استعمار هندوستان فراهم کرد؛ اما جنبش استقلالطلبانه هند به رهبری مهاتما گاندی، امپراتوری بریتانیا را از کشور بیرون کرد. یکی از فعالیتهای مهم این جنبش مردمی، تحریم کالاهای خارجی و تشویق مردم برای حمایت از کالای ملی و داخلی بود که با استقبال همه مردم هندوستان، این طرح ملی به سرانجام رسید؛ تا جایی که هماکنون بیشتر کشورهای دنیا از محصولات هندی استفاده میکنند؛ اما در همان ایام در کشور ایران، اوضاع بهگونهای دیگر بود.
? استعمار بریتانیا با استفاده از تجربه خود در هندوستان، بهصورت غیرمستقیم در بدنه جامعه ایران نفوذ کرد و توانست با این شیوه، اهداف استعماریاش را به سود منافع امپراتوری خود هدایت کند. وابسته کردن رجال دربار و حاکمان وقت، تعلیم و تربیت نسل شبهروشنفکر از راه تشکیل مراکز علمی و فرهنگی و تأسیس لژهای فراماسونری و جذب نخبههای علمی، فرهنگی،دینی و رجال سیاسی و تأثیرگذار در کانونهای حساس تصمیمگیری، از جمله فعالیتهای شوم استعمار پیر بود…
➕ متن کامل
? yon.ir/7nzwe
? @ofogh_howzah